Elle Ankone

Elle Ankone (geboren in 1966) is eigenaar en regiebehandelaar van Praktijk De Engh. Ze is NVO Orthopedagoog-Generalist BIG / Postmaster-orthopedagoog SKJ, NVRG Gezins- en relatietherapeut en Supervisor NVO Orthopedagoog-Generalist en NIP BAPD. Ze is opgeleid binnen de methodieken ABFT/AFFT, EFT en NIKA. Ook is ze uitgebreid postdoctoraal geschoold op het gebied van (cognitieve) gedragstherapie en psychodynamische therapie.

 • Binnen Praktijk De Engh geeft Elle leiding aan de organisatie en is ze behandelcoördinator.
 • Als gedragswetenschapper/systeemtherapeut verzorgt ze daarnaast diagnostiek, behandelingen en therapie bij complexe en meervoudige psychosociale problemen, relatie- en gezinsproblematiek, psychiatrische problematiek en leerstoornissen. Ze werkt daarbij met kinderen, jeugdigen, hun ouders en andere betrokkenen, zoals onderwijsprofessionals. Elle is onder andere gespecialiseerd in de zorg aan kinderen met complexe leerstoornissen en comorbide emotionele, gedrags- of sociale problematiek. Ze werkt daarbij systemisch én individueel en integreert verworvenheden uit onder andere de systeemtherapie, de (ortho)pedagogiek, (cognitieve) gedragstherapie en psychodynamische therapie. De gehechtheidstheorie vormt daarbij een centraal referentiekader.
 • Ook adviseert Elle onderwijsinstellingen bij diagnostische en begeleidingsvraagstukken. Daarnaast verzorgt ze workshops voor gedragswetenschappers, gericht op diagnostiek, behandeling, begeleiding en advies bij ernstige leer- en ontwikkelingsproblemen binnen de onderwijssetting.
 • Als Supervisor NVO Orthopedagoog-Generalisten en NIP BAPD biedt ze supervisie aan orthopedagogen en psychologen.
 • Elle heeft specifieke deskundigheid op het gebied van enkel- en meervoudige lees- en spellingstoornissen (dyslexie) en enkel- en meervoudige rekenstoornissen (dyscalculie). Ze is opgenomen in het Deskundigen Bestand Dyslexie (NVO) en erkend als hoofdbehandelaar dyslexie (NKD). Daarnaast is ze geregistreerd als postacademisch diagnosticus en behandelaar dyscalculie (KiD). Ze verzorgt sinds meer dan 10 jaar (samen met Hans van Luit, Jojanneke van der Beek en Hanneke Besseler) postacademische cursussen voor orthopedagogen en psychologen gericht op de diagnostiek en behandeling van dyscalculie bij het KiD.
 • Elle werkt aan een promotieonderzoek getiteld Ernstige rekenproblemen, gehechtheidsproblemen en stress (promotor: prof. J.E.H. van Luit; co-promotor: dr. J. Zevalkink).

Elle is onder andere lid van: NVO, NVRG, VKJP.

Elle is doorgaans aanwezig op maandag t/m vrijdag.


Corona

In verband met het coronavirus maakt Praktijk De Engh met alle cliënten individuele afspraken.
Een deel van de afspraken vindt plaats op de praktijk en een deel via (beeld)bellen.
De medewerkers van Praktijk De Engh werken gedeeltelijk op de praktijk en gedeeltelijk vanaf thuis.

Praktijk De Engh volgt de richtlijnen van het RIVM:
 • blijf thuis bij klachten
 • houd 1,5 meter afstand
 • handen wassen bij binnenkomst

 • Bij vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat via 035-6030195 (di/do/vr tussen 09:00 - 11:00 of laat een bericht achter op de voicemail) of per e-mail via info@engh.nl

  Contactgegevens

  Adres:
  Praktijk De Engh
  Beukenlaan 9a
  3762 AE Soest
  info@engh.nl

  Telefonische bereikbaarheid:
  035-6030195

  dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00 - 11:00 uur

  voor:
  • administratieve vragen
  • vragen omtrent werkwijze kosten en vergoedingen
  • informatie over wachtlijst en aanmelding

  Inlichtingen of aanmeldingen:
  Maakt u hiervoor gebruik van onderstaande contactformulieren
  Praktijk De Engh
  Top