EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een eerste-keuze behandelmethode om traumatische ervaringen te verwerken. Traumatische gebeurtenissen zijn bijvoorbeeld: een natuurramp, een (verkeers)ongeluk, een overval, medische handelingen, pestervaringen, seksueel misbruik, plotseling verlies van een dierbare, emotionele of pedagogische verwaarlozing.

Zo’n 80% van de kinderen weet dergelijke nare ervaringen op eigen kracht te verwerken. Bij circa 20% van de kinderen ontwikkelen zich problemen ten gevolge van de schokkende gebeurtenis(sen). De problemen die zich kunnen voordoen zijn breed en weinig specifiek, zoals verminderde schoolprestaties, afgenomen concentratie, agressieve of angstige fantasieën, onterechte schuldgevoelens, bezorgdheid over de eigen veiligheid of om anderen, toename van conflicten.

EMDR als behandelmethode wordt in Nederland bij volwassenen toegepast sinds 1994 en bij kinderen en jongeren sinds 2000. Bij EMDR worden elementen van verschillende gangbare therapievormen gecombineerd met beurtelingse stimulatie van beide hersenhelften. Zo wordt de informatieverwerking in de hersenen gestimuleerd.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat EMDR succesvol is bij volwassenen en kinderen.

EMDR-behandelingen worden binnen Praktijk De Engh uitgevoerd door Hanneke Besseler en Ariëlle van Heeren.

 


Contactgegevens

Adres:
Praktijk De Engh
Beukenlaan 9a
3762 AE Soest
info@engh.nl


Inlichtingen of aanmeldingen:
Maakt u hiervoor gebruik van bovenstaande contactformulieren

Telefonische bereikbaarheid:
035-6030195

dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00 - 11:00 uur (bgg: administratie@engh.nl)

voor:

Schoolvakanties

Tijdens de schoolvakanties is Praktijk De Engh beperkt bereikbaar en vinden in principe geen behandelingen en therapiesessies plaats. Met de cliënten worden hierover individuele afspraken gemaakt.
Praktijk De Engh
Top